Özgeçmiş (Akçaabat 1957 – )
1957 yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yeşiltepe Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde (1967), ortaöğrenimini Trabzon İmam- Hatip Okulunda tamamladı (1974). Daha sonra Konya Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu (1978).
1978-1980 yıllarında Maçka İmâm- Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni olarak görev yapan Eyüpoğlu, 2 Nisan 1980 tarihinde Akçaabat İmam-Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni olarak nakletti. 1980-1987 yılları arasında Akçaabat İmam-Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı ve müdür başyardımcısı, 25 Mayıs 1987 tarihinde de okul müdürü oldu. 1996 yılında “Akçaabat İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi” Müdürlüğü görevini birlikte yürütmeye başladı. Yıllarca bu görevi yürüttükten sonra, Nisan 2003’te Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Halen aynı görevi sürdürmektedir.
Evli ve beş çocuk babasıdır. Eyüpoğlu yayın hayatına şiirle başladı.1975 yılından itibaren yazmış olduğu şiirlerinden seçtiklerini 1991 yılında ‘Gönül Defteri’ isimli şiir kitabında topladı. Akçaabat Haber, Akçaabat Postası, Akçaabat Yeni Haber, Düzce-Damla gazeteleri; İcmal, Birlik, Din Öğretimi, İslâmi Edebiyat, Yunus Dergisi ile Akçaabat Öğretmenler Bülteni, Trabzon Milli Eğitim Bülteni, Trabzon’da Milli Eğitim dergilerinin mükerrer sayılarında yayınlanan şiirlerinin yanı sıra mesleki araştırma yazıları yazdı.
1993 yılından itibaren de, mahalli televizyonlarda (Mesaj, Meltem, Kadırga, Gökkuşağı ve Kuzey TV) misafir olarak; Akça Tv’de 1994-2000 yılları arasında haftalık olarak dini-edebi programlar ve sohbetler yaptı. Akçaabat Öğretmenler Vakfı’nın, Malatya Belediyesi’nin, Trabzon Belediyesi’nin ve Karadeniz Yazarlar Birliği’nin düzenlediği şiir şölenlerine katıldı. 1996 yılında Türkiye çapında açılan Na’t Şiir Yarışması’nda dördüncülük (mansiyon birincisi) ödülü kazandı. “Resulüm” , “Akçaabat’ım” ve “Bu Gidiş Nereye?” isimli şiirleri Salih Kazancıoğlu tarafından; “Yunus Emre” isimli şiiri Cemal Zihni Erenel tarafından Türk Sanat Musikisi formatında bestelenmiştir. Miktat Eyüpoğlu, Karadeniz Yazarlar Birliği üyesidir.
Son Yorumlar